- voorvoetpijn
- hielpijn
- pijn onder de middenvoet
- branderig gevoel
- instabiele enkels
- afwijkende vormen en standen van de voet
- verminderde beweeglijkheid
- teenklachten
Wat kunt u van een behandeling verwachten?
In een kennismakingsgesprek vraagt de registerpodoloog naar de reden van het bezoek. Hierna volgt een onderzoek van uw voeten en van uw houding. De registerpodoloog analyseert waar en wanneer de klachten optreden en wat voor soort pijn u ervaart. Het onderzoek vindt plaats op blote voeten, maar ook met schoenen aan. Neem daarom een aantal van uw veelgedragen schoenen mee.
Na het onderzoek krijgt u uitleg over de bevindingen en een weloverwogen advies. In overleg met u wordt een keuze gemaakt voor de beste oplossingen, bijvoorbeeld:
- persoonlijk schoenadvies
- op maat gemaakte therapiezolen
- individuele aanpassingen van schoenen
- corrigeren en beschermen van de tenen met siliconen orthesen
- beschermen en ondersteunen met verband- en tapetechniek
- drukplekken verminderen met vilttherapie
Een behandeling bestaat vaak uit een combinatie hiervan en soms een doorverwijzing.
Nadat een behandeling is gestart volgt altijd een controle en één of meer vervolgafspraken.


Wat is podotherapie
Wat is podotherapie?
Een podotherapeut behandelt patiënten met voetklachten en/of klachten aan het bewegingsapparaat die voorvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten.
Doel van de behandeling is het verminderen, opheffen of compenseren van afwijkingen in de voetstand of bewegingsapparaat.
Podotherapeutische behandelmethoden bestaan uit corrigerende of beschermende technieken middels podotherapeutische zolen en/of ortheses. Tevens behandelingen en/of advies bij pathologie van de huid en de nagels. Behandeling, voorlichting en preventie is ook een belangrijk werkgebied van de podotherapeut, o.a. bij diabetes- en reumapatiënten.
De titel “podotherapeut” is een beschermde titel.
Binnen onze praktijk te lelystad bijvoorbeeld wordt gewerkt door zowel een podotherapeut als een registerpodoloog.
in Weesp, Almere, Hilversum voeren wij geen instumentale behandelingen uit, even als pedicure behandelingen.
hier word u geholpen door de A+B Gediplomeerde Register Podologen
Wat is een podoloog?
Een registerpodoloog richt zich net als een podotherapeut op het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen en voetklachten en de daaruit voortvloeiende klachten aan het houdings- en bewegingsapparraat.
Doel van de behandeling is het verminderen, opheffen of compenseren van afwijkingen in de voetstand of bewegingsapparaat.
podologische behandelmethoden bestaan uit corrigerende of beschermende technieken middels zolen en/of ortheses. Tevens behandelingen en/of advies bij pathologie van de huid en de nagels. Behandeling, voorlichting en preventie is ook een belangrijk werkgebied van de podoloog, o.a. bij diabetes- en reumapatiënten.
Wat is het verschil tussen een podoloog en een podotherapeut , ze levern immers beiden podotherapie…
Podotherapie staat vernoemd in de Wet BIG.Dat betekent onder andere dat alleen degenen die zijn afgestudeerd een opleiding tot Podotherapeut zich Podotherapeut mogen noemen.
Een registerpodoloog kan een gedegen opleiding/cursus hebben gevolgd. Echter, deze titel valt niet te beschermen.
Onze podologen hebben een vierjarige opleiding Podologie op HBO niveau afgerond aan de academie voor Podologie en zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Stichting Loop.